Behandlingsforløbet​

​Fertilitetsbehandlingen er planlagt til netop jeres behov, og vores specialister følger jer tæt hele vejen, så I får et optimalt forløb, der giver jer de bedste chancer for at opnå graviditet. Du/I er altid velkomne til at kontakte os, hvis der opstår spørgsmål under behandlingen.

Hormonbehandlingen

For at øge chancerne for en vellykket fertilitetsbehandling, anvendes hormonbehandling altid i forbindelse med IVF/ICSI behandling, og i de fleste tilfælde også ved insemination.

Hormonstimulationen fremmer follikelvæksten, så flere æg modnes samtidig i æggestokkene. Hormonbehandlingen tages som en indsprøjtning én gang om dagen i det antal dage, som du aftaler med fertilitetslægen, ofte 11-13 dage. Du kan uden problemer give dig selv indsprøjtningen derhjemme. Vores team vejleder dig i, hvordan du skal gøre. Efter ca. 7 behandlingsdage kontrolleres folliklernes størrelse og antal med ultralydsskanning, og hormondosis justeres ved behov.

Når der er mindst 3 modne follikler, planlægges ægudtagningen. Nogle gange er der behov for en ekstra ultralydsskanning et par dage senere, før ægudtagningen kan planlægges.

Ægløsningssprøjten

Når æggene er klar, skal du tage en indsprøjtning med et ægløsningshormon, som færdigmodner æggene. Indsprøjtningen er meget vigtig og skal tages derhjemme på et helt fast klokkeslæt efter aftale med os.

Hvis du uheldigvis skulle glemme at tage ægløsningssprøjten, er det ikke muligt at få æg ud ved ægudtagningen, og denne cyklus må aflyses.

Ægudtagningen

Ca. 36 timer efter ægløsningen kan de modne æg tages ud af æggestokkene. Selve ægudtagningen varer kun ca. 10 – 15 min, og du vil få smertestillende medicin undervejs, så det ikke opleves ubehageligt.

Ægudtagningen foregår ultralydsvejledt igennem skeden. Fertilitetslægen fører forsigtigt en tynd nål gennem toppen af skeden og ind i folliklerne. Disse ligger tæt og derfor skal man oftest kun stikke 1 – 2 gange i hver side. Du er vågen og kan følge med på ultralydsskærmen, men du er formentlig lidt døsig/svimmel af den smertestillende medicin, som du har fået.

​Efter ægudtagningen skal du hvile i fertilitetsklinikken i mindst en halv time. Når du føler dig klar, kan du tage hjem. Resten af dagen skal du forvente at være træt og have behov for at hvile. Du kan have lidt menstruationslignende smerter, og lidt blødning er også normalt.

Sædprøve

Frisk sædprøve fra din partner afleveres samme dag som ægudtagningen.

Befrugtning af æggene

De udtagne æg befrugtes samme dag i vores laboratorier enten med IVF eller ICSI metoden. Til det formål skal vi bruge en frisk sædprøve fra din partner eller nedfrosset sæd fra en sæddonor. Vi overvåger nøje denne proces i laboratoriet og anbringer de befrugtede æg i et specielt varmeskab, hvor de udvikler sig videre. Hos Freya Fertility anvender vi den nye Embryoscope+ teknik til dyrkning af de befrugtede æg, idet det giver et optimalt dyrkningsmiljø for dine æg og dermed er med til at øge muligheden for at blive gravid.

Ægoplægningen

Hvis befrugtningen er lykkes, og der er et egnet æg til oplægning, aftaler vi en dato for oplægningen med dig. Ægoplægning foregår 2-5 dage efter ægudtagning. Oplægning af æg i livmoderen er normalt uden smerter og tager kun få minutter. Vi lægger som oftest ét æg op. Det foregår som ved en almindelig gynækologisk undersøgelse, hvor lægen fører et tyndt kateter ind gennem livmoderhalskanalen og lægger ægget omgivet af lidt luft og lidt væske i livmoderhulen.

Er der egnede, befrugtede æg i overskud, kan de nedfryses til senere brug.

​​​Book en konsultation​

Ring til os for at få hjælp eller høre mere

Vi vil altid gerne besvare dine spørgsmål, for dem har du garanteret mange af. 

Det kan være en svær tid, når man kæmper med ufrivillig barnløshed. Vi står altid klar med hjælp og rådgivning. 

Book en tid ved at ringe til vores fertilitetsklinik på telefon 70 70 20 75

Firmainfo

​Freya Fertility ApS

​Orebygårdvej 3, 7400 Herning

Find os på Google Maps

​Telefon: 70 70 20 75

E-mail: info@freyafertility.dk

CVR: 40933344

Har du lyst til at se mere af vores arbejde? Så følg med på Facebook eller Instagram:

facebook-circular-logo  instagram (2)

Åbningstider

Mandag

08.00-15.00

Tirsdag

​08.00-15.00

Ondsdag

​08.00-15.00

Torsdag

08.00-15.00

Fredag

08.00-15.00

Lørdag

08.00-13.00

Søndag

Lukket

Anmeld os på Google

Fortæl os om din oplevelse her.

Her finder du os