Mulige komplikationer efter IVF / ICSI behandling

​Vi minimerer risici gennem skræddersyet behandling

Vores specialister kan med den nyeste viden om skræddersyet IVF / ICSI behandling give dig de bedste odds og minimere risikoen for komplikationer. Kontakt os og få en indledende samtale, hvor du kan få svar på dine spørgsmål.

Risici ved enhver form for behandling

Med IVF og ICSI kan vi i mange tilfælde hjælpe barnløse til at opnå graviditet, men enhver form for behandling er forbundet med en lille risiko, som vi gør alt for at undgå.

OHSS (Ovarielt hyperstimulationssyndrom)

​Ved IVF og ICSI behandling gennemgår du en hormonbehandling, der stimulerer dannelsen af flere follikler (ægblærer) end normalt. Der er derfor risiko for overstimulering (OHSS), hvis der i en behandling dannes mere end 20 follikler. Dette viser sig i mindre grad ved færre follikler. Vi forsøger at undgå denne komplikation ved at stimulere individuelt og forsigtigt. Alligevel reagerer nogle kvinder uventet og kraftigt på hormonstimulationen.

Symptomerne på OHSS kan være udspilet mave, underlivssmerter, kvalme/opkastning, øget tendens til at føle sig forpustet eller vandladningsbesvær. Dette opstår pga. væskeophobning i bughulen. I de fleste tilfælde viser OHSS sig først, når du er blevet gravid. Hvis du mistænker, at du er ved at blive overstimuleret, skal du kontakte fertilitetsklinikken eller lægevagten.

Hvis de foreskrevne kontrolaftaler under behandlingen overholdes, ligger risikoen for OHSS på maks. 2 %.

Graviditet uden for livmoderen

​Det befrugtede æg lægges op i livmoderhulen, men det kan hænde, at ægget alligevel bevæger sig ud i æggelederen. Ved undersøgelser efter fertilitetsbehandlingen, vil en graviditet uden for livmoderen dog ofte blive opdaget og behandlet på et tidligt tidspunkt.​

Hvis der er mistanke om en graviditet uden for livmoderen, og du får smerter og/eller blødning, skal du kontakte fertilitetsklinikken, din egen læge eller lægevagten.

Tvillingegraviditeter

​Ved fertilitetsbehandling er der en øget forekomst af tvillingegraviditeter. Tvillingefødsler sker ofte for tidligt og er i det hele tage forbundet med flere komplikationer og risici. Anbefalingen er derfor, at der kun lægges et embryon op med mindre, at der er en lægelig begrundelse for at lægge to befrugtede æg op.

​Spontan abort

​10 – 15 % af alle graviditeter ender med en spontan abort. Ved IVF og ICSI behandling ligger denne risiko på ca. 15 – 30 %, hvilket kan skyldes kvindernes højere gennemsnitsalder.

Blødning efter ægudtagning

​Der er næsten altid lidt blødning fra skeden efter ægudtagning. Blødningen må maksimalt svare til en kraftig menstruation. Blodet kommer fra stikkene i toppen af skeden. Det har ingen betydning for din mulighed for at blive gravid.

Underlivsbetændelse

​Selv om ægudtagningen foregår så sterilt som muligt, kan der opstå underlivsbetændelse omkring æggestokkene. Betændelsen giver smerter og feber. Denne komplikation er meget sjælden og behandles med antibiotika. Du kan til enhver tid kontakte fertilitetsklinikken, din egen læge eller lægevagten, hvis du bliver i tvivl.

​​​Book en konsultation​

Ring til os for at få hjælp eller høre mere

Vi vil altid gerne besvare dine spørgsmål, for dem har du garanteret mange af. 

Det kan være en svær tid, når man kæmper med ufrivillig barnløshed. Vi står altid klar med hjælp og rådgivning. 

Book en tid ved at ringe til vores fertilitetsklinik på telefon 70 70 20 75

Firmainfo

​Freya Fertility ApS

​Orebygårdvej 3, 7400 Herning

Find os på Google Maps

​Telefon: 70 70 20 75

E-mail: info@freyafertility.dk

CVR: 40933344

Har du lyst til at se mere af vores arbejde? Så følg med på Facebook eller Instagram:

facebook-circular-logo  instagram (2)

Åbningstider

Mandag

08.00-15.00

Tirsdag

​08.00-15.00

Ondsdag

​08.00-15.00

Torsdag

08.00-15.00

Fredag

08.00-15.00

Lørdag

08.00-13.00

Søndag

Lukket

Anmeld os på Google

Fortæl os om din oplevelse her.

Her finder du os